• No Products in the Cart
0
  • No Products in the Cart
Marina de Haan
0
  • No Products in the Cart

Hoe Kan Ik Voor Je Bidden?

  • Marina
  • feb 23, 2017

Deze zes woorden stelde ik gistermiddag op Facebook. Een paar maanden geleden stelde ik dezelfde vraag ook. De reacties die daarop volgden waren ongelooflijk. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat zoveel mensen eerlijk en kwetsbaar hun verhaal zouden vertellen.

 

De eerste keer dat ik deze vraag stelde was op 18 januari van dit jaar. Ik weet nog dat ik ziek thuis was bij mijn ouders. Zij waren aan het werk. Tranen stroomden over mijn wangen toen ik realiseerde dat ik zo graag gezond wilde zijn. In mijn gedachten vielen deze woorden: hoe kan ik nu voor jou bidden? Ik besloot te handelen naar de gedachte en postte een bericht op mijn tijdlijn. Binnen de kortste keren kreeg ik allerlei inbox en Whatsapp berichten.

 

Bidden voor de ander hielp mij om de focus van mijn situatie te weerleggen naar God, die hemel en aarde maakte. Ik begon mijn situatie in Zijn perspectief te bekijken. Daardoor zag ik weer licht aan het eind van de tunnel. De donkere wolken maakten plaats voor een blauwe lucht. Er zit geweldige kracht als we bewust aan de ander denken.

 

Handel niet uit geldingsdrang of eigenwaan, maar acht in alle bescheidenheid de ander belangrijker dan uzelf. Heb niet alleen uw eigen belangen voor ogen, maar ook die van de ander (Filippenzen 2:3-4).

 

Misschien ben je bang dat jezelf tekortkomt als je steeds aan de ander denkt. Als je anderen belangrijker acht dan jezelf. Maar niets is minder waar. Dat merkte ik gistermiddag. Net zoals de eerste keer viel die vraag in mijn gedachten, dus besloot ik de vraag op Facebook te stellen. Als iemand mij een persoonlijk bericht wilde sturen, dan zou ik specifiek daarvoor bidden. Voor de mensen die de status alleen zouden liken, zou ik ook bidden.

 

Terwijl mijn focus op de ander lag, om hen te zegenen, om hen te bemoedigen en om hen te steunen, voelde ik mij ook gezegend en gesteund door hen. Heel open en eerlijk vertelde ze waar ze doorheen gaan. Ze vroegen gebed voor zichzelf en voor hun eigen relatie met Jezus. Maar vaak ook voor een ander. Voor een moeder die in het ziekenhuis behandeld wordt bijvoorbeeld. Tot slot wilden veel ook voor mij bidden. Dus deelde ik mijn hart met ze.

 

Het is deze wisselwerking die de tegenstander doet sidderen. Hij kent de kracht van gebed en wil ons maar al te graag afleiden. Door ons drukke leven vergeten we misschien wel de kracht van gebed. Oprecht tijd nemen om God te zoeken. Om te strijden voor mensen die dat zelf even niet kunnen. #BetterTogether

 

Gebed brengt saamhorigheid. Gebed brengt steun. Gebed brengt bemoediging. Gebed heeft bovennatuurlijke kracht. Gebed brengt eenheid.

YOU MIGHT ALSO LIKE